Мотокросът край Горски извор - част от шампионата на България?

Дизайнерът на писти, треньор и бивш състезател Тодор Чакъров зад волана на багера

Има шанс състезанието по мотокрос на пистата край Горски извор да стане кръг от шампионата на България. За целта трасето трябва да е по-дълго с около 400 метра, иначе пистата е хубава и компактна, това е мнението на дизайнерът по писти, бивш състезател и треньор по мотокрос Тодор Чакъров.

От четири дни майсторът от Севлиево участва в оформянето и подготовката на пистата за традиционното вече състезание по мотокрос, което ще се проведе след седмица край димитровградското село Горски извор. Не само с идеи помага дизайнерът, но и лично зад волана на багера.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Тодор Чакаров разказа, че да създаваш писти за мотокрос  и супермото се иска умение и много опит. Тодор седнал зад багера преди години, тъй като мястото се освободило случайно от негов колега. Когато оформяш състезателна писта не е като да правиш табан, разказва дизайнерът. Нужни са различни елементи и то добре балансирани. Днес Тодор майстореше поредица от размазани гърбици, където стават едни от най-атрактивните подскоци в мотокроса. Майсторът смята, че до седмица пистата край Горски извор ще е готова да посрещне любителите на този спорт и силните усещания.

Дизайнерът на писти в действие

Традиционното за Горски извор състезание по мотокрос ще се проведе на 11 и 12 юни. В събота от 14.00 часа са свободните и официални тренировки, а в неделя от 10.00 часа е официалното откриване. Очаква се надпреварата да приключи около 14.00 часа в неделя, когато е и награждаването на победителите.

 

Усилена работа кипеше на терена за състезанието по мотокрос край Горски извор
Пистата трябва да е готова до седмица
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини