В Черногорово: Старо селско училище става Клуб по борба

Сдружение с нестопанска цел са регистрирали радетелите на борбата в Черногорово. Никола Стоев /на снимката/ е един от тях

Първият клуб по борба в димитровградско село предстои да заработи с пълна сила съвсем скоро, разказа пред журналисти днес един от основателите му Никола Стоев. Аматьорската школа от 20-30 деца в Черноговоро ще се сдобие с клуб, който ще се помещава в една от сградите на бившето училище "Отец Пайсии".

До 15 дни там започват ремонтни дейности, които да превърнат запуснатото място в зала за тренировки, допълни Никола Стоев. Близо 50 000 лв. задели преди време Общинския съвет в Димитровград, а и вече е регистрирано и сдружение с нестопанска цел на името на видния борец Хари Стоев.

И в момента в старата сграда на школото тренират деца, но условията са под всяка критика, допълни инициаторът на начинанието. Той разказа, че силовия спорт се радва на голям интерес от децата в Черногорово. След ремонтите обещание да води тренировки на децата тук е дала и състезателката по борба Владислава Данчева.

След ремонта, сградата ще стане привлекалелно място за децата в Черногорово, трениращи борба 

Радетелите на борбата в димитровградското село се канят да направят пищно откриване когато ремонтът на школо приключи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини