Летен грип тръшна 114 димитровградчани за два дни

При джипитата и в доболничната помощ се лекуват последствията от летния вирус в Димитровград

Разразилият се над страната летен грип разболя 114 души в Димитровград само за първите два дни на тази седмица, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net началникът на тукашния клон на Регионалната здравна инспекция д-р Силвия Янева. Данните са от джипитата, които ежедневно падават информация към инспекията за острите респираторни заболявания в общината.

За последните две седмици броят на повалените с температура, кашлица и възпалено гърло расте. От 30 май до 5 юни със симптоми на летен вирус са регистрирани 269 души в димитровградско. Предходната седмица -от 23 до 29 май оплакалите се от грипа през лятото са били 218. Симптомите като висота температура, втрисане, болки в гърлото и запушен нос, колкото и да са безобидни, не трябва да се пренебрегват. Лекарите са категорични, че вируса е много упорит и лечението му продължава по-дълго от обикновено. Затова медиците съветват хората да не се самолекуват, както често става у нас, а да потърсят лекар, ако два дни не се чувстват добре.

И димитровградчани са свикнали да се самолекуват и разчитат на своите "знания" в аптеките

През последната седмица в Димитровград се отчитат и много усложнения от летния вирус, най-често това са синозити и бронхити. От манипулационните се оплакват, че през лятото толкова деца и възрастни на лечение с гентамицин не са имали от години.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини