Роми от Будапеща проверяват как върви наш проект

Гостите от Ромския образователен фонд и на общината по време на визатата в Димитровград

Как върви изпълнението на проект за интеграция на ромските деца в димитровградско провериха вчера представители на Ромския образователен фонд в Будапеща Наташа Кочич и Беата Олахова. Те посетиха Димитровград, заедно с Лили Ковачева - директор на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, за да видят как се осъществява проектът „Заедно учим, играем, растем".

Община Димитровград започна реализацията му в началото на 2011 година, бенефициенти по него са детските градини в Меричлери, кв.Марийно и селата Черногорово и Ябълково или общо 112 деца. Целта на разработката е насърчаване на партньорството между неправителствените организации и местните власти, което да доведе до интеграция на ромските деца и равен достъп до качествено облазование. Че дейностите се изпълнява по план са се уверили и гостите от Унгария. По време на визитата си в Димитровград те бяха придружавани от представители на читалище "Рома 2004", което е партньор по проекта.

 Освен с родители, настойници и деца участващи в ромския проект, от образователния фонд са се срещнали и с представители на кв. "Изток", за да чуят за техните проблеми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини