Хора с увреждания, влюбени в баскетбола

Треньорът Никола Попов води заниманията по баскетбол

Последното преди лятната ваканция занимание по баскетбол проведоха възпитаниците на Дневния център за възрастни с увреждания. От есента на миналата година седем души тренират по два пъти седмично в Спортната зала под ръководството на треньорът Никола Попов. 

Тренировките са част от проект на Министерството на физическото възпитание и спорта, който реализира тукашния клуб "Компакт" с подкрепата на общината. "Общата му стойност е 4 500 лв., като с парите закупени по две топки и летни и зимни екипи за играещите", разказа Никола Попов. Днес спортистите с увреждания получиха летните си екипи и веднага ги облякоха.

Потребителите на дневния център са влюбени в баскетбола, допълни техният треньор. Те идват с огромно желание тук и се занимават упорито. Доста от хората с увреждания се справят много добре с този спорт, а това влияе и на тяхната социализация в обществото, убеден е Никола Попов.

Отборът на Дневния дентър за хора с увреждания

Още два спортни клуба в Димитровград - по бадминтон и по джудо реализират такива проекти. Те са насочени към деца в риск и такива със един родител, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Мария и Августина с новите екипи за баскетбол

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини