Лидерът на БСП в Димитровград - кандидат за кмет

Очаквано лидерът на БСП в Димитровград Димитър Петров/в ляво/ е кандидатурата на червените за кмет

С пълно единодушие лидерът на димитровградската структура на БСП Димитър Петров бе избран за кандидат за кмет на Димитровград в предстоящия местен вот. Петров бе и единствената кандидатура, която червените издигнаха на днешната 19-та поред отчетна конференция на социалистическата партия. Тя се проведе тази сутрин в залата на театъра.

108-те делегати на партийния форум утвърдиха и листа с общински съветници. Начело е Димитър Петров, следват го Тодор Тодоров, Сашо Спасов, Виолета Желева, Христо Цветков. Шестото място от БСП пазят за гражданска квота, предстоят разговори с представители на синдикатите, читалища и други неполитически организации. Седма в листата на червените е Жара Пенева, осми- Бойчо Бойчев, следват го Петър Петров и Надежда Андреевска. Пълна листа от 33-ма кандидат общинари ще предложат на изборите от тукашната структура. Те очакват че в новият Общински съвет ще влезнат най-малко 6 червени съветници.

Неофициално са утвърдени и имената на четирима кандидати за селски кметове, но от БСП не издадоха имена. Ясно е само, че за четвърти мандат в Черногорово ще се бори Стоян Христов, защото управлението му е успешно, казаха социалистите.

108 делегати събра партийния форум на червените в театъра

Анализът на червените на национално ниво показва, че ГЕРБ е мафия и две трети от българите живеят в бедност. Партията на Бойко Борисов е основният опонент на БСП в Димитровград, категоричен бе лидерът Димитър Петров. На местно ниво социалистите дават добра оценка за управлението на общината, но не са съгласни с това, че то е еднолично.

От съветническата група в местният парламент казаха, че имат най-много питания и предложения в последния политически сезон. Председателят на групата на БСП Сашо Спасов отчете 10 внесени докладни на сесия, 8 питания към кмета и 2 предложения към администрацията.

Делегатите утвърдиха кандитатът за кмет и листата на общинските съветници в Димитровград

Безработицата и здравеопазването са най-големите проблеми в Димитровград в момента, обобщиха социалистите. Тяхната програма за управление на общината почти е готова, основни акценти са дейностите в социалната сфера и подобряване живота на хората.

Кандидатът за кмет Димитър Петров и част от номинираните за общински съветници дадоха пресконференция

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини