Полицията нищи трима нотариуси в Димитровград - преглед на печата

Полицията нищи трима нотариуси по сигнал - тема с адрес Димитровград от новият брой на "Тракия 21 век", който излиза днес. Според дописката, общинския бюджет бил ощетен с 15 бона, в местното РПУ е постъпил сигнал, че има системни нарушения на Закона за местните данъци и такси. Проверката обхваща нотариусите Румяна Велева, Мариана Георгиева и Росен Стоименов. Пред репортер на вестника прокурорът по делото Маргарит Камбуров потвърдил, че има сигнал, но отказал подробности.

От първа страница седмичникът информира, че Темида върна охридското дело на прокуратурата. Това се случва за трети път, пише авторът на материала Христо Христов. Подсъдима по делото е организаторката на екскурзията Борияна Георгиева. Вестникът припомня за трагедията, разиграла се на 5 септември 2009 година, при която загинаха 15 българи. Има и интервю с районния прокурор Атанас Палхутев, който казва, че делото ще бъде внесено в най-кратък срок.

Райново- селският Кан, на стр.6 "Тракия 21 век" пише за фестивала за алтернативно кино, който се проведе в димитровградското село преди дни. Македонци и украини направиха филмовия форум международен.

Димитровград с първи кучешки приют в областта, друга тема от седмичника. Става ясно, че бившият развъдник на МВР за кучета вече е собственост на общината, тя ще прави приют с 55 000 лв., от тях 15 бона са нужни за изготвянето на проект по искане на Областната дирекция по безопасност на храните.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини