Три димитровградски градини затварят през лятото, в ромската "Лилия" наплив

По 90 деца през юни,юли и август ще приемат в ОДЗ "Лилия"

Бум на деца в ромската градина "Лилия" в кв."Изгрев" отчитат в началото на лятото. По 90 малчугани юни, юли и август ще посещават детското заведение, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. От ръководството обясниха, че увеличената бройка е заради приходящите сезонни работници в квартала, затова градината няма да затваря през летните месеци.

За сметка на това в Димитровград детска градина "Роза" няма да работи юли и август, през двата летни месеца деца ще приемат в другите две градини, част от ЦДГ №1 - "Йорданка Чанкова" и "Звънче".

През юли няма да работи градина "Пролет", част от ОДЗ №4, деца в смесени групи ще се приемат в "Радост". През август ще е обратно - "Пролет" ще работи, а затваря ЦДГ "Радост".

През лятото със сборни групи ще работи и градина "8 март", част от ОДЗ №2. Затворена заради основен ремонт е градина "Приказка", затова малчуганите в "8 март" ще са в смесени групи.

Градина"Приказка", част от ОДЗ 2 се ремонтира през лятото, затова без прекъсване ще работи филиала ЦДГ "8 март"

Без прекъсване юли и август ще бъдат отворени детските градини в кварталите Мариино и Черноконево. Имаме посещения и през лятото, само групите ще бъдат смесени, обясни директорката на ОДЗ №3 Таня Георгиева.

Също без почивка през юли и август бъде ОДЗ "Слънце" и яслата към детското заведение. Ако децата намалеят ще слеем групите, обясниха от градината. Юли и август ще работи и ОДЗ "Райна княкиня" и Детска ясла №5, коментира директорката Надежда Андреевска

Отворена за малчугани в летните месеци ще бъде и единствената градина в Меричлери - ОДЗ "Д-р Теньо Стоилов", обясниха от детското заведение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини