Оръжието на тамплиерите

325 г. Император Константин нарежда на своя духовен наставник Хозий да изгори древни текстове, които противоречат на християнските догми, приети от Никейския събор. За пръв и последен път Хозий не изпълнява заповед на господаря си. Той скрива ръкописите в подземията на византийската столица.

1203 г. Докато алчните рицари от Четвъртия кръстоносен поход обсаждат Константинопол, група тамплиери проникват в императорската библиотека. Тяхната цел – секретни ръкописи, които в никакъв случай не трябва да попадат в ръцете на кръстоносците. Тамплиерите успяват да ги изнесат от обсадения град.

1310 г. Рицарят тамплиер Конрад от Триполи попада на безценен документ. Католическата църква го пази в дълбока тайна. Ако излезе наяве, той ще подкопае основите на вярата.

В наши дни. Регистърът на тамплиерите е похитен от архивите на Ватикана. На следващия ден италиански авиослужител е изхвърлен от борда на частен самолет. Няколко часа по-късно пламва патриаршеската библиотека в Истанбул. Археоложката Тес Чайкин е отвлечена и затворена в багажника на кола бомба в Рим.

Агентът от ФБР Шон Райли посещава Вечния град в опит да спаси живота на  любимата си. Регистърът на тамплиерите е ключът към нейната свобода. Един опасен мъж желае находката, за да я използва за зловещо отмъщение, което ще застраши не само християнството. Дали двамата преследват една и съща цел? Има ли връзка между отвличането на Тес и пожара в библиотеката? Изходът от тази надпревара може завинаги да промени хода на историята...

За автора:

Реймънд Хури е безспорно явление в литературния свят. През 2001 г. американско издателство предлага 1 000 000 долара на автора, за да смекчи нападките срещу църквата. Той отказва. Две години след като "Шифърът на Леонардо" от Дан Браун предизвиква световен фурор, "Последният тамплиер" е продаден в над 50 държави. Романът става бестселър и достига милионни тиражи. Заснет е минисериал в 2 части с Мира Сорвино и Виктор Гербър в главните роли. Дългоочакваното продължение на култовия трилър - „Оръжието на тамплиерите”, е орисано на същия успех!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини