Тръгва пътуващо обучение за младежи GREEN PRINT

Национален център Европейски младежки програми и инициативи организира пътуващо из страната обучение на тема Green Print (Зелен отпечатък). То ще се проведе в периода  16- 23 юли в 6 града в България - Благоевград, Пазарджик, Смолян, Хасково, Сливен и Созопол. Обучението е насочено към един от водещите приоритети на програма „Младежта в действие” за 2011г. - предизвикателства пред света, свързани с околната среда и измененията на климата,

Целта на курса е да се провокира интереса на българските младежи към темата за климатичните промени и опазването на околната среда, да се стимулира зеления подход към решаването на проблемите от ежедневието.

Право на участие във всеки един от градовете имат младежи на възраст до 35 години, които се интересуват активно от въпросите, свързани с опазването на околната среда и имат идеи за реализиране на проекти с подобна насоченост.

Обученията ще се проведат както следва:

16 юли – Благоевград;

17 юли – Пазарджик;

19 юли – Смолян;

20 юли – Хасково;

22 юли – Сливен;

23 юли – Созопол.

Максималният брой участници във всяко едно обучение е 25.

Национален център Европейски младежки програми и инициативи покрива разходите за транспорт на участниците в едната посока от маршрута им. За обученията в съответните градове могат да кандидатстват само младежи от съответната административна област.

Краен срок за кандидатстване: 10.07.2011, 24.00ч. като изпратите попълнената форма на e-mail: trainings@youthbg.info

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини