Ако депутатът Иво Димов бъде избран за кмет иска Стефан Димитров да е в екипа му

Още 10 дни ще мисли около възможността да бъде номиниран за кмет на Димитровград депутатът Иво Димов. Това зяви самият той пред Дарик. Имам няколко условия, които ще обсъдя с централното ръководство на ГЕРБ. Едно от тях е отпушването на големи, затлачени инфраструктурни проекти. Другото е сам да определя екипа, с който ще работя, каза още Димов. Той призна, че е изненадан от заявеното от кмета на Димитровград Стефан Димитров нежелание да участва в следващите избори. „Надявам се решението му да не е окончателно, защото той направи много за Димитровград", каза депутатът. Като допълни, че ако все пак Димитров се откаже от участие, а самият той бъде номиниран за кмет, ще настоява настоящият кмет да е част от екипа му.

Димитровград заслужава големите партии да извадят най-доброто, с което разполагат на предстоящите  избори. БСП и ГЕРБ го правят с Димитър Петров и Иво Димов. Това е нещо, което досега не се е случвало. Това са най-добрите кандидати за двете партии и предполагат истински сблъсък на политически идеи. И двамата са млади, с опит в местния парламент и с визия за развитие на града.  Това заяви пред Дарик настоящият кмет на Димитровград Стефан Димитров. До момента няма община в областта, която при обявяване на кандидатурите да се вижда ясно да се управлява, допълни още той.

На въпрос на Дарик отказал ли се е  да се кандидатира за нов кметски мандат наесен, Димитров отговори:" Не съм се отказал. Аз съм действащ кмет и към момента работя и изпълнявам програмата си. Не смятам, че е морално да се занимавам с политически кампании, преди обявяването на сроковете за това. Ако не греша предизборната кампания започва официално на 23 септември. До тогава не би трябвало човек, ангажиран по един или друг начин с управлението, да води каквато и да е активна кампания." Запитан как е по вероятно да участва в изборите, като кандидат-кмет или водач на листа, Димитров, заяви:" Не знам, това зависи от коалицията, в която ще бъдем. Ние сме малка партия".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини