Магистралите на Бойко: 9 месеца по-късно

Магистралата на Бойко, след 9 месеца

9 месеца след тържественото откриване на автомагистрала Марица в отсечката Харманли-Любимец, асфалто износващият слой вече е пропаднал, констатира на място Haskovo.net. Солиден участък от дясното платно е с изровен асфалт и остри ръбове, които са сериозно предизвикателство за автомобилите и най-вече техните гуми. Дупките и пукнатините продължават близо 8 км. Днес работници на подизпълнителя Иса 2000, трескаво полагаха асфалт по предварително изрязани участъци от пътя. Изпълнител е „Пътни строежи Ад Пловдив“. Нито изпълнителя, нито под изпълнителя коментираха от какво се е получило слягането и дупките.

От областно пътно лаконично обясниха, че вината е във фирмите заради неправилно изпълнена технология по асфалто полагането. Магистралата обаче е в 5 годишна гаранция и трябва да си бъде оправен от тези, които са я построили. Официалният протокол на АПИ за неизправностите по магистралата ще излезе тия дни, уточни шефът на областното пътно инж. Живко Боговски.

Завършването на отсечката от Харманли до Любимец бе трескаво, заради многократно пропусканите срокове. Най-накрая Магистралата бе открита тържествено от Бойко Борисов на 2-ри октомври 2010. Тогава премиерът обясни, че неговите магистрали не приличат на магистралите на Станишев. 9 месеца по късно, магистрала „Марица“ не прилича на никоя магистрала.

Как изглеждат магистралите на Бойко след експлоатация-вижте в нашия видеорепортаж 

Г.Христов

Спешни кърпежи на ръка
Нов асфалто износващ слой
Опашки в отсечката Харманли-Любимец
Така изглеждаха нещата през октомври 2010-та година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини