20 нарушения на пазара в Димитровград засякоха данъчните като „тайни клиенти“

20 нарушения са установени от НАП при проверката на най-голямото тържище на Балканите-пазара в Димитровград. От офиса на службата в Хасково съобщиха, че данъчните от звеното за фискален контрол Акцията срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството е стартирала в 8.30 ч. в неделя.

Инспекторите за фискален контрол са проверили 22 обекта. 15 от засечените нарушения са неиздаване на касова бележка. Трима от търговците са работили без фискално устройство, други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити, уточняват от НАП.

Преди да се легитимират, данъчните инспектори са наблюдавали обектите, направили са контролни покупки, приложили са т.нар. способ "таен клиент", вследствие на което са установени нарушенията. На 14 от търговците е наложена административна мярка „запечатване на обект“.

Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те гарантират потребителските си права и намаляват риска търговците да укриват приходи. Потребителите могат да проверяват фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция - NRA Mobile.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Рр
    Рр
    3 -9
    07:49, 20 дек 2022
    Идеята да затворят пазара, той и без това се превр... Виж коментара
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини