И ССД даде рамо на димитровградския кмет за нов мандат

Велизар Чолаков

Очаквано Съюзът на свободните демократи в Димитровград застана зад евентуалната кандидатура на Стефан Димитров за втори управленски мандат. Решението е било взето единодушно на общо събрание на местната структура снощи. Кметът на Димитровград е член на ССД и преди четири години партията на Софиянски предложи Стефан Димитров за градоначалник.

Според зам.председателят на ССД в Димитровград Велизар Чолаков, партията ще се яви с обща коалиционна листа на предстоящите избори, в момента се водят преговори с коалиционните партьори от десния политически спектър и център. Малко по-късно от хората на Софиянски тук ще оповестят с кого точно имат намерение да се явяват съвместно на изборите през октомври.

Свободните демократи представиха пред журналисти и насоки за развитие на Димитровград за периода 2011 - 2015 година. Сред акцентите са превръщане на димитровградска община в атрактивен туристически и модерен търговски център, подпомагане на малкия и среден бизнес, стабилизиране на тукашната МБАЛ "Св.Екатерина". ССД ще се бори и за създаване на неотложна здравна помощ, както и за подобряване на базата на селските здравни служби. В сферата на образованието ще се търси подобряване на детското благосъстояние и създаване на възпитателски групи в селата със закрити училища.

От тукашната структура на ССД са убедени, че само Стефан Димитров може да се справи със заложените във визията за развитие на Димитровград точки. Още повече, че според тях се вижда както е направил сегашния кмет в града за четири години управление.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини