БЧК: В Димитровград даваме хранителните помощи от утре

Пенсионерката Ана Миланова бе дошла с внучка си чак от кв.Изгрев, за да вземе хранителните помощи от Европа. За да не я връщат, от БЧК и дадоха част от полагащите се пакети

От утре, вместо на обявената преди седмици дата 15 август ще започне раздаването на помощите от интервенционните запаси на Европейския съюз, това обявиха от тукашния офис на БЧК. От червенокръската организация уточниха, че в понеделник и вторник само са зареждали хранителните пакети, а реалното им раздаване ще започне от 17 август и ще продължи до 2 септември.  

Социално слаби, получавали помощи за отопление през изминалия отоплителен сезон имат право на такива храни. Във втория транш от тях могат да се възползват и майки с деца до една година или такива с малчугани с увреждания, каза от Червения кръст. Те трябва да отговарят на условията от чл.8 от ЗСДП. Общо 1431 души от общината ще вземат от интервенционните запаси на ЕС.

Майките или осиновителките ще получат общо 28 кг. храни от първите два транша с помощи от ЕС. Те включват брашно, ориз, консерви със сърми, спагети, вафли, нишесте, грис. По 15 кг. продукти ще вземат социално слабите, които са били на отопление от държавата през миналата зима.

От БЧК казаха, че реалното получаване на пакетите с храни започва от утре

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини