Панаирът в парк Марица - по цял ден

Целодневно ще работят заведенията и аткракционите в парка тази година

От 08:00 часа сутрин до 01:00 часа след полунощ ще работят тази година заведенията, атракционите и сергиите, които ще бъдат разположени в парк "Марица" за празника на града. "Идеята повече хора да посетят местата за разлечение по време на панаирните дни, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на отдел "Търговия, селско и горско стопанство" в общината Атанас Бялков.

По думите му, до днес 25 търговци и предприемачи са подали заявления за участие в празника на града. Двама са желаещите да разположат заведения за обществено хранене, 13 са търговците на сергии, а 10 собствениците на люлки и виенски колела. Заявления се приемат до 22 август в Информационния център на първия етаж в Общината. "Ако има свободни места, ще бъдат приемани заявки и след тази дата", каза още Бялков. Разрешителните на търговците ще се издават също след 22 септември.

 

25 търговци до момента са изявили желание да разложат обекти в парк "Марица"

Наполовина по-ниски такси за наем на общински терени предлагат на търговците от общината и тази година. Отстъпката се отнася за предприемачите, които искат да разположат заведения в парка. Вместо 1,20 лв. на кв.м., те ще плащат по 60 стотинки на ден. Също толкова ще е цената на кв.метър на ден за атракционите -люлки, гондоли, виенски колела и др. По 1,70 лв. на кв.м. на ден ще е наема на собствениците на търговски обекти.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини