Почернените родители от Сименовград: Да предпазим децата от убийците на пътя

Национална подписка „Да предпазим децата от убийците на пътя“ стартира днес от Симеоновград, където навръх Великден тази година пиян шофьор уби шестима младежи. Почернените родители, които все още чакат справедливост и възмездие, са учредили инициативен комитет и днес представиха исканията си. Те настояват за промени в Наказателния кодекс, с които убийството на пътя да се третира като умишлено престъпление и да се наказва по-строго. Подписката ще се разпространи във всички областни градове, а събирането на парафи ще продължи три месеца. След това ще бъде внесена в Народното събрание.

Повече от четири месеца след жестоката катастрофа, която отне живота на шест деца, все още няма повдигнато обвинение към шофьора Данаил Георгиев. По данни на почернените родители все още не била изготвена автотехническата експертиза. А защо не е изготвена досега, пипат се родителите.

Те настояват и да се направи проверка на полицейския участък в Симеоновград, защо са допуснали 23-годишният Данаил да управлява автомобил в продължение на две години преди катастрофата, без да е имал книжка.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини