Почернени родители: Стига споразумения с убийците на пътя! Преглед на регионалиня печат

Почернени родители: Стига споразумения с убийците на пътя, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Инициативен комитет започна национална подписка с искане за промени в Наказателния кодекс, допълва вестникът. Стартът бе даден вчера в Симеоновград - градът, почернен от зверската катастрофа през април, когато загинаха шестима младежи.

Деца се нахъсват във Фейсбук, запиват редовно под Девата, анонс над главата във вестника. В социалната мрежа хлапетата се нахъсвали за пиянство. Единственият начин да избегнеш махмурлука е да не изтрезняваш, е едно от посланията там. В Хасково те се събирали на стълбите към монумента на св. Богодорица, а следите от изпълненията им могат да се видят всяка сутрин. Полицията не проявявала интерес към случващото се там.

Полицаи дебнат за висока скорост, челно заглавие на 3-та. През седмицата стартира операция на МВР за контрол на движението.

ГЕРБ поведе с 1:0, прецака БСП с местата в ОИК, темата на 4 страница. Обзорният материал разглежда общинските избирателни комисии в областта. Освен в Хасково, в останалите общини червените били прецакани с местата в комисиите.

Пишманкьой, откъс от книгата на Димитър Шалапатов за селата в Беломорска Тракия, на 5 страница.

Итаиланец сбира 100-те туристически обекта на България, акцент от 8 страница. Пиер Луиджи Готти прави обиколка на страната, възхитен от българските манастири. Вчера италианецът е бил в Хасково. Изданието анонсира интервю с него в следващ брой.

Това бяха основните теми в „Хасковска Марица” днес. „Новинар юг” не излиза през август.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини