България иска 57 млн. долара от Либия. Вестниците в събота

"Труд": Иван Костов: Няма да издигаме свой кандидат за президент

Иван Костов Няма да издигаме свой кандидат за президент. Това заяви в Народното събрание председателят на ДСБ и съпредседател на коалицията Иван Костов, предаде БГНЕС.
Костов прочете декларация от името на ДСБ. Тя бе изцяло посветена на последните събития, разтресли Синята коалиция." Въпреки нашето желание, г-н Румен Христов ще бъде регистриран като президент на друга, а не на Синята коалиция", каза той.

„Дума": "Булгартабак" - на цената на МОЛ

Господин Борисов, преди две години мнозинството от нас ви дадоха своето доверие да спрете разграбването на България. Молбата ни е - намесете се! С този призив около 550 работници от "Булгартабак" започнаха протестното шествие срещу продажбата на холдинга вчера. Протестът бе организиран от тютюневите синдикати към "Подкрепа" и КНСБ.
С лозунги и плакати "Булгартабак" на цената на МОЛ", "Не на приватизацията по време на криза без социални ангажименти", "Господин Борисов, спрете кражбата на "Булгартабак", "Господин Борисов, сделката за приватизацията на "Булгартабак" смърди" и с викове: "Оставка" и "Мафия" протестиращите преминаха през центъра на София, за да стигнат до сградата на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Те настояваха за отхвърляне на решението за продажбата на тютюневия холдинг на "БТ Инвест" и за отстраняване на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.

„Новинар": България иска 57 млн. долара от Либия

Българската държава ще настоява Преходният съвет и новото правителство на Либия да върнат дълга, който имаха към България преди няколко години, в размер на близо 57 млн. долара. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е поставил въпроса за преразглеждане на споразумението за връщането на българските медицински сестри от Либия по време на срещата на лидерите на Европейския съюз във Франция.

„Стандарт:" БСП стреля с Лечева за "Дондуков" 2

БСП вече има свой фаворит за вицепрезидент и това е стрелецът на XX век Весела Лечева. Ключови фигури от "Позитано" 20 са се обединили около дамата, тъй като освен популярно име Лечева е с опит в политиката и има държавническо мислене, коментираха членове на червеното ВС на БСП. Явно засега съм само между спряганите имена, защото нямам официално предложение, коментира лаконично от Гърция Весела Лечева. В кулоарите на парламента червени депутати обсъждат и колежката си Меглена Плугчиева, която е сред силните номинации за вице на Ивайло Калфин заедно с бившия депутат Петър Кънев. Като част от тандема за кандидатпрезидентската надпревара се спряга и Янаки Стоилов. Името на кандидат-президента на червените ще се съобщи официално на 11 септември, но в стратегическите анализи социалистите са заложили на сребърната медалистка от две олимпиади.

„24 Часа": Освободиха от ареста бивши охранители на Маргините

Софийски градски съд пусна без мярка за неотклонение Ангел Дерменджиев и Севдалин Минчев, задържани при акцията на ГДБОП в столицата, съобщи агенция „Фокус".
Председателят на съдебния състав съдия Петър Гунчев прецени, че не са налице предпоставките за взимане на мярка за неотклонение изобщо.
Според магистратите няма данни да е имала трайна връзка между участниците в групата. Прокуратурата не е описала никакви доказателства срещу третия участник в групата - Красимир Велчев, тъй като той не е привлечен като обвиняем.
Не може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъпленията, в които са обвинени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини