12 °C

Стефан Димитров: Няма да се кандидатирам за нов мандат

Намерението си да не се кандидатира за нов управленски мандат заяви днес кметът на Димитровград Стефан Димитров. На свикана от него пресконференция той поиска да пресече разпространените слухове за участието или не участието си в местните избори след повече от месец.

Стефан Димитров благодари на всички, които са го подкрепили за нов мандат, но заяви че мотивите му за това решение са лични. Кметът отрече срещу него да е оказван натиск да не се кандидатира. "По-скоро подписите в подкрепа на кандидатурата ми са вид натиск и в същото време голямо доверие към мен", каза Димитров.

Той уточни, че ще продължи да работи в полза на общината, като не каза по-какъв начин ще стане това. Кметът намекна, че ще се върне в частния бизнес. Той не поиска да отговори дали ще бъде в листата за общински съветници на коалиция "Да" за Димитровград". "Това ще решат членовете на коалицията, които предстои да подредят листата с имената", каза димитровградският кмет.

Със свиканата пресконференция димитровградският кмет поиска да спре спекулациите за своето участие или не в предстоящите избори

Стефан Димитров отказа да отговори и на въпросите на журналистите кой кандидат би призовал да подкрепят хората и кой посочва за свои приемник. "До момента има само един регистриран кандидат-кмет и това е Панчо Панушев за кмет на Сталево", допълни Стефан Димитров. Според него, докато не станат ясни имената на регистрираните в ОИК имена в предизборната надпревара не би трябвало да се коментира. Градоначалникът бе категоричен, че от заявените до момента кандидатури има две нормални и това са на Иво Димов от ГЕРБ и Димитър Петров от "Коалиция за България".

Кметът е убеден, че новото ръководство на общината и Общинския съвет трябва да работят в полза на хората. "Новият градоначалник трябва да работи с държавата, за да бъдат привлечени инвестиции", смята още сегашния кмет. Той лично е разочарован, че към момента нито една политическа сила от Димитровград не е обявила ясна визия за развитие на града. По думите на Стефан Димитров в момента в сметките на общината има 1 000 000 лв. , а по отношение на приходите се отчита висока събираемост на данъци и такси.

В края на срещата с журналистите кметът не на шега призова бъдещите кандидат-градоначалници да участват в алпийското катерене на 14-етажната сграда на администрацията, което по традиция се прави на 22 септември от няколко години насам.

 Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини