Стефан Димитров: Няма да се кандидатирам за нов мандат

Намерението си да не се кандидатира за нов управленски мандат заяви днес кметът на Димитровград Стефан Димитров. На свикана от него пресконференция той поиска да пресече разпространените слухове за участието или не участието си в местните избори след повече от месец.

Стефан Димитров благодари на всички, които са го подкрепили за нов мандат, но заяви че мотивите му за това решение са лични. Кметът отрече срещу него да е оказван натиск да не се кандидатира. "По-скоро подписите в подкрепа на кандидатурата ми са вид натиск и в същото време голямо доверие към мен", каза Димитров.

Той уточни, че ще продължи да работи в полза на общината, като не каза по-какъв начин ще стане това. Кметът намекна, че ще се върне в частния бизнес. Той не поиска да отговори дали ще бъде в листата за общински съветници на коалиция "Да" за Димитровград". "Това ще решат членовете на коалицията, които предстои да подредят листата с имената", каза димитровградският кмет.

Със свиканата пресконференция димитровградският кмет поиска да спре спекулациите за своето участие или не в предстоящите избори

Стефан Димитров отказа да отговори и на въпросите на журналистите кой кандидат би призовал да подкрепят хората и кой посочва за свои приемник. "До момента има само един регистриран кандидат-кмет и това е Панчо Панушев за кмет на Сталево", допълни Стефан Димитров. Според него, докато не станат ясни имената на регистрираните в ОИК имена в предизборната надпревара не би трябвало да се коментира. Градоначалникът бе категоричен, че от заявените до момента кандидатури има две нормални и това са на Иво Димов от ГЕРБ и Димитър Петров от "Коалиция за България".

Кметът е убеден, че новото ръководство на общината и Общинския съвет трябва да работят в полза на хората. "Новият градоначалник трябва да работи с държавата, за да бъдат привлечени инвестиции", смята още сегашния кмет. Той лично е разочарован, че към момента нито една политическа сила от Димитровград не е обявила ясна визия за развитие на града. По думите на Стефан Димитров в момента в сметките на общината има 1 000 000 лв. , а по отношение на приходите се отчита висока събираемост на данъци и такси.

В края на срещата с журналистите кметът не на шега призова бъдещите кандидат-градоначалници да участват в алпийското катерене на 14-етажната сграда на администрацията, което по традиция се прави на 22 септември от няколко години насам.

 Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини