Определиха състава на СИК в димитровградско

774 души ще включва състава на 91-а секционни избирателни комисии в Община Димитровград. Това стана ясно по-време на срещата-консултация за определяне на състава на комисиите, проведена вчера в сградата на местната администрация. На нея присъстваха представители на шестте парламентарно ппредставени политически сили - ГЕРБ, Коалиция за България, Атака, Синята коалиция, НДСВ и ДПС.

Управляващата партия има 341 членове в СИК, Коалиция за България ще разполага с 167 членове, ДПС с 125, Атака има 84, Синята коалиция -42-ма души, а НДСВ -15 членове.

Най-много председатели, зам.председатели и секретари в СИК има ГЕРБ -45, следва Коалиция за България, която разполага с по 18 места за председатели, заместник-председатели и секретари. За ДПС цифрата за трите длъжности е 14, Атака има по 9 от трите позиции, Синята коалиция по 4, а НДСВ по две от трите длъжности. Предложенията на партиите ще бъдат предоставени на ОИК, която ще вземе окончателното решение.

65 секции в димитровградско от общо 91-а са 9-членни, 27 са с по 7 члена. Броя им се определя от броя на хората, които живеят в населеното място. Все още ЦИК не е определила размера на възнагражденията на членовете на СИК, коментира секретарят в общината Диана Димитрова.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини