Янкова реже ленти на нови обекти, прави втори отчет за мандата

Кметът на община Смолян Дора Янкова ще открие официално обновените блокове „Извора”  6 и 7 на улица „Бяло море” в кв. Райково.

Жилищните сгради са напълно ремонтирани и модернизирани по Програмата на ООН за развитие и МРРБ с инвестиция от над 1 млн.лв. Откриването на санираните с топлоизолация, нова дограма, покрив и хидроизолация блокове ще бъде днес в 17 часа. Обектите са обновени и вътрешно - боядисани и ремонтирани са стълбищните клетки и входове.

Община Смолян е отпуснала 110 000лв. за нова вертикална планировка и благоустрояване на междублоковите пространства. Към момента в града по програмата се обновяват още два жилищни блока – „Строител” и бл.4 на ул. „Първи май”, където са вложени над 390 000лв.

В последните години, общината е първенец по Програмата на ООН за развитие и МРРБ с най-много санирани жилищни блокове. Освен политика към модернизиране на града, проектите имат и екологичен ефект, като щадят околната среда и осигуряват икономии на средства за отопление.

След откриването на ремонтираните жилищни сгради на улица „Бяло море”, от 18.30ч. в читалище „Орфееви гори” кметът Дора Янкова ще направи отчет за свършеното през мандат 2007г. - 2011г.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини