ГЕРБ регистрира Иво Димов за кмет, надява се на поне 9 съветници

ГЕРБ -Димитровград се регистрира днес за участие в местните избори на 23 октомври. Документи в Общинската избирателна комисия внесе кандидатът за кмет на партията Иво Димов и двама от кандидатите за общински съветници - Катя Чалъкова и Галина Чингарова.

Чалъкова е водач на листата на ГЕРБ в Димитровград, следва я досегашния общинар Веселин Милев, Чингарова е трета. Д-р Вълчо Митрушев и Методи Грозев заемат четвъртото и петото място.

Между 9 и 11 места се надяват да имат в бъдещия Общински съвет от ГЕРБ. Пред журналисти днес кандидатът за кмет Иво Димов коментира, че е водил разговори със всеки един от кандидатите за съветници преди окончателното подреждане на листата. Във всяко едно населено място в общината от ГЕРБ издигат кандидати за кметове, само в Добрич застават зад кандидатурата на досегашния управник Марин Маринов.

Позитивна ще бъде кампанията на управляващата партия в Димитровград, каза още Иво Димов. Ако бъде избран за кмет, Димов ще продължи започнатото в общината през последния мандат, за да стане града съвременен европейски. Образование, здравеопазване, запазване на работните места и инвестиции във ВиК сектора на приоритетите на ГЕРБ за Димитровград. Кандидат-градоначалникът не е мислил за екип, в случай, че бъде избран за кмет. Смята и да запази администрацията, защото е доказала, че работи.

Димов очаква баложат в Димитровград, коментира, че останалите кандидати са сериозни с богат професионален опит. По отношение на досегашното управление, кандидатът за кмет от ГЕРБ бе категоричен, че оценката е положителна. Постигнатото, обаче не е без помощта на управляващата партия, смята още Димов.

На 24 септември ГЕРБ-Димитровград ще открие предизборната си кампания с водосвет в храм "Св.Димитър.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини