И червените с регистрация за кмет, готвят етичен кодекс за изборите

Коалиция за България подаде документи за участие в изборите

И "Коалиция за България" избра днешния ден за регистрация за местния вот през октомври. Документи в тукашната ОИК внесоха кандидатът за кмет Димитър Петров и Тодор Тодоров- шеф на предизборния щаб на червените. Освен за градоначалник, "Коалиция за България" подаде и пълна листа от 33-ма кандидати за съветници. Имената им станаха ясни още през май на конференция па партията.

Начело е лидерът на БСП Димитър Петров, следват го Тодор Тодоров, Сашо Спасов, Виолета Желева, Христо Цветков. Шестото място бе отредено за гражданска квота, днес стана ясно, че то се заема от председателят на читалището в Радиево Бончо Димитров. Седма в листата на червените е Жара Пенева, осми- Бойчо Бойчев, следват го Петър Петров и Надежда Андреевска.

Поне шест съветника очакваме в новия местен парламент, каза кандидатът за кмет Димитър Петров. Това е с 50% повече от досегашните трима червени общинари. Листата на коалицията е предимно от млади хора, а кампанията ще бъде позитивна. От БСП подготвят и етичен кодекс, който ще бъде разпратен до всички участници в изборите в димитровградско.

Червеният кандидат за кмет Димитър Петров на влизане в ОИК

"В Димитровград има сериозна основа върху която да се стъпи и да се надгради, имаме вече своите приоритети за привличане на инвестиции, здравеопазване и запазване на Неделен пазар като общински", каза Димитър Петров. Ще бъде подпомогнат и малкия и среден бизнес, ако "Коалиция за България" има свои кмет. Умува се и върху възможност за създаване на Стопански съвет, в които да участват представители на различни сектори и браншови организации. Петров каза още, че се вижда на баложат в битката за кметското място.

Социалистите и техните партьори в коалицията ще открият нетрадиционно своята кампания в димитровградско. Вместо концерт, те ще организират безплатни прегледи срещу рак на гърдата, които в продължение на два дни ще извършат специалисти от София.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини