3 години условно за Лечков

Ямболският окръжен съд постанови три години условно с пет години изпитателен срок на кмета на Сливен Йордан Лечков.

Кметът на Сливен беше признат за виновен, че в периода август 2008 г. - февруари 2010 г., в качеството си на длъжностно лице, е нарушил служебните си задължения от Закона за общинската собственост и от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Съдът прие, че Лечков е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем и по този начин е ощетен бюджетът на общината с над 671 000 лева.

След прочитане на присъдата, кметът на Сливен Йордан Лечков заяви: „Естествено ще обжалвам. Най-категорично заявявам, че не беше доказано някъде да съм издал документ, да съм издал заповед – черно на бяло, или подпис. Смятам го за политически акт. Знаете, че от днес сме в предизборна кампания, а в Сливен – тя върви вече втора година. За голямо мое съжаление и Ямболският окръжен съд се включи в неправомерните действия на група хора или както казах съдебната система и тя си изигра своята роля в една такава ситуация. Без да се меся в работата на следващите инстанции, съм убеден, че ще бъда оневинен".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини