Парламентът стигна дъното с 5% доверие. Преглед на националния печат

„Стандарт": Росен и Фандъкова с №2 на изборите

Кандидатпрезидентската двойка на управляващите Росен Плевнелиев - Маргарита Попова ще се яви на изборите под номер 2. Снощи в ЦИК бе изтеглен жребият за подреждане на номинираните в интегралната бюлетина. "Ние се стремим към две победи на предстоящите избори, така че числото две е подходящото за тях", каза шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Жадуваният номер 1 се падна на независимата Меглена Кунева. Двойката на левицата Ивайло Калфин - Стефан Данаилов ще е под номер 8.

„Новинар": Борисов се извини на протестиращите срещу шистовия газ

Не бих подписал на инат. Това заяви в Банкя премиерът Бойко Борисов по повод изказването си преди дни в Добрич, че, ако протестиращите срещу проучванията за добив на шистов газ в града продължават да го дразнят, ще подпише на инат.
„На площада в Добрич целият град се беше изсипал. 300 метра ги минах за час и 15 минути, давайки автографи, снимки и радост на хората", посочи Борисов. По думите на премиера протестиращите в Добрич са били „двама - трима човека", които изпълнявали политическа поръчка, а хиляди хора са били на площада.

„Труд": Парламентът стигна дъното с 5% доверие

Росен Плевнелиев има сериозен аванс пред останалите участници в президентската битка, отчетоха във вторник от социологическата агенция "Алфа рисърч". Според данните от национално представително изследване, проведено между 8 и 15 септември сред 1040 души, доскорошният строителен министър взема 22,9%. Втори е Ивайло Калфин от БСП с 14%, следва го независимата Меглена Кунева с 11 на сто. Преди два дни от "Медиана" оповестиха данни, според които балотажът към момента се очертава между Плевнелиев и Калфин, но разликата между двамата е по-скромна - 7%. Според "Медиана" кандидатът на ГЕРБ е с 29,1%, а на БСП - с 21,9%.

„Дума": "Алма Тур" обяви фалит, поглъща я ЦКБ

Всички дружества от групата на "Алма Тур" са в процедура по несъстоятелност от вчера. Още сутринта дружеството е внесло в съда документи за обявяване на фалит. Според закона основният дял от тях ще бъде придобит от най-големия кредитор на дружеството, а това е Централна кооперативна банка (ЦКБ), в която "Алма Тур" АД е заложило всичките си активи срещу кредит от 26 милиона лева, съобщи БНР.

„24 Часа": Пенсионер застреля семейството на сестра си заради имот

Трима души са убити, а един е в тежко състояние след спор за имот в Ябланица, съобщиха от МВР.
По първоначални данни 73-годишният Гаврил Петков е прострелял смъртоносно племенника си и сина му във вила в Ябланица. Малко по-късно в болница е починала и сестра му.
Сигналът е подаден снощи към 22:15 часа. Спорът бил между Гаврил и семейството на 70-годишната му сестра.

„24 Часа": Нямаше истерии на откриването на ИКЕА

Спокойно, без истерии за нови мебели и задръствания премина откриването на магазина на шведската мебелна верига ИКЕА.
Днес бе официалната церемония, на която присъства финансовият министър Симеон Дянков. Заедно с посланика на Швеция у нас Хелена Пилас-Алин той направи традиционното за скандинавските народи „рязане на дънер" пред магазина.
Клоуни и хора на кокили посрещаха посетителите и им раздаваха балони с логото на магазина. Знеполският епископ Йоан освети сградата. По случай новооткрития обект до края на седмицата музикални групи ще пеят и свирят на живо пред гостите.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини