Емо Г.: Привърженици на кмета ми искаха по 20 лв за глас

Емил Георгиев и Иван Станчев на сбирката на честните кандидати

Кандидатът за хасковски кмет от партия „ Екогласност“ Емил Георгиев днес ще дава показания в хасковската полиция относно огласеният вчера от него опит, да му бъдат продадени гласове. По думите на Георгиев, лица от село Узунджово са му показали списъци с 30-40 имена всеки, с предложението да му ги осигурят за изборите срещу 20 лв на човек. Георгиев отказал и официално сигнализирал с писмо полицията.

Емил Георгиев е участвал на поне 4 местни вота. Затова haskovo.net го попита познава ли от преди тези лица. „Да ! И друг път са ми предлагали гласове" категоричен е Георгиев и допълни подробности. „Казаха ми: плати си и ще гласуваме за твоята листа от съветници. Но за кмет ще подкрепим, нашия, Георги Иванов“. Разговора с „продавачите“ на гласове се състоял в заведение в Узунджово.

Това е практика на местните избори. Затова вчера казах за „бароните“, които се облагодетелстват от продажба на гласове. Тези пари които им се плащат даже не отиват в хората, а в тези няколко души, сигурен е Георгиев.

Думите му предизвикаха присъствалия на пресконференцията лидер на БСП Иван Станчев да каже, че силно се съмнява да бъдем свидетели на честни избори. В подкрепа на това мнение бе показана празната зала в пресклуба на БТА. Днес там бяха поканени поименно всички 14 кандидати за кмет на Хасково, за да подпишат „Меморандум за честни и открити избори в община Хасково“. Дойдоха Емил Георгиев, лидерът на БСП Иван Станчев, кандидат-кмета на Атака Славимир Лавчев, а лидерът на партия „Българе“ Златко Марчев изпрати декларация с подпис, за да се присъедини към идеята. Кандидатът за кмет отсъстваше по уважителни причини, но задочно се зарече да не прави нищо, което ще опорочи предсотящият местен вот.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини