Английска TV снима шоу в Алафрангите

Англичани за първи път приготвиха и вкусиха шкембе в градината на  ресторант „Алафрангите“ днес. Гостите от Острова се впуснаха в кулинарното предивикателство за снимките на предаванете „Пътуване на колела“, което събира пред екраните 3 милиона зрители.

Пред камерите тънкостите в приготвянето на супата издаде главният готвач Тихомир Стоянов. Най-напред групата се захвана с рязането на свареното шкембе. Голяма част от туристите се потресе от миризмата на телешкия субпродукт и изпълни мисията, стиснала нос с ръка. Водещият на предаването Брендън подхвъляше шеги, за да облекчи неприятното занимание и накрая задачата бе изпълнена. Хвърлянето на ножовете бе последвано от въздишни на облекчение и бурни аплаузи.

Малко по-късно свареното шкембе бе сервирано. Не бе изненада, че вкусът му понесоха едва двама от 15-те англичани. Една от дамите се задави още с първата лъжица и продължително кашля над чинията си.

Тъй като супата не задоволи глада на изтънчените англичани, те обилно обядваха с пилешки специалитети.

Гастрономическият подвиг на гостите в Хасково ще бъде показан в Англия след две месеца.

Шоуто се излъчва по Канал 4 от понеделник до събота от 17.00 часа. То представя 5-седмичното пътуване из Цяла Европа на 7 двойки, избрани след кастинг. Заявка за участие са дали над 20 000 кандидати.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини