Детска площадка за кокошки и коне в „Орфей“

Селска идилия в градинката между бл. 31 и 33 в "Орфей-2"

„Детската площадка между блоковете 33 и 32 в квартал „Орфей-2“ е потънала в мръсотия. Там се разхождат кокошки, коне, бездомни кучета“. Оплакванията са на обитателите на двата блока в близост до ромската махала. Според тях мизерията е нетърпима.

„Възмутена съм от фанфарите, с които бе открита новата детска площадка пред блок 25 в „Орфей“, искаха да ни убедят колко много прави общината за нас, гражданите. Елате в „другото Хасково“ и вижте какво е положението. Ние също сме жители на този град, също плащаме данъците си, имаме деца, които също искат да играят. А вижте какви са условията“, казва Славка Вълчинова. Докато разговаряме с нея, из занемарената детска площадка се разхождаха две кокошки, а през поляната в тръс премина кон, теглещ каруца с роми.

„В квартала живеят много хора, предимно млади семейства, има и много деца. Детската площадка обаче е в ужасно състояние, а пързалката дори е опасна, защото има изкривени ламарини и може да пореже някое дете. Улично осветление изобщо няма. За мръсотията да не говорим. Пълно е с бездомни псета, страх ни е да излизаме късно вечер или рано сутрин. Шумотевицата от ромските веселби пък е нещо ужасно. Животът тук е просто нетърпим“, категорични са обитателите на двата блока.

Haskovo.net

Така изглежда детската пързалка. Въпрос на време е да стане инцидент, но на никого не му пука
Част от пейзажа
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини