Издирват в страната внука на цар Киро. Преглед на националния печат

„Стандарт": Катуница вдига паметник на жертвите

Загиналите в Катуница момчета Ангел и Павел ще бъдат увековечени с паметник, за който пари ще съберат съучениците и приятелите им. Вече е избрано монументът да е до лобното място на двамата тийнейджъри. То е на улицата, на която бусът убиец влачи и умъртви Ангел. На метри от мястото по време на първия протест срещу фамилията на Кирил Рашков почина и Павел. Кръвта на 19-годишния Ангел още стои на мястото, където бе прегазен нарочно, припомнят младите хора от селото. Тук те всекидневно слагат свежи цветя и палят свещи за загиналия си приятел. Почитат и паметта на Павел, чието болно сърце не издържа по време на бунтовете в Катуница.
Вчера цялото село Катуница се помоли за душите им. В местната църквичка пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва. Народът започна да приижда в храма рано сутринта, за да участва и в литургията, предшестваща панихидата.

„Труд": Издирват в страната внука на цар Киро

Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, е обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, отправена минути преди прегазването на 19-годишния Ангел от Катуница. Това съобщи радио "Фокус" - Пловдив, като цитира районния прокурор на Асеновград Калоян Димитров.
Жалбата е подадена от Веселин Христев вчера. По негова жалба беше и задържан Кирил Рашков, известен като Цар Киро.

"Дума": Протестиращи пред МВР поискаха оставката на Цветанов

Със скандирания:"Цецо, вън!" и "Оставка!" и с плакати: "Свобода или Цецо", "Не ни е страх" и "Цецо фитилът запали България" стотици протестиращи пред сградата на МВР поискаха оставката на Цветан Цветанов. Според множеството именно той е основният виновник за случващото се напоследък в България и вече представлява пряка заплаха за националната сигурност. На протеста присъстваха и лидерите на РЗС и се развяваха партийни знамена. Те заплашиха, че ако Цветанов не бъде сменен, ще организират безсрочен протест до свалянето от власт на цялото правителство. Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че управлението на ГЕРБ е превърнало МВР в силова групировка.

„Дума": Доган: ГЕРБ хабер си няма от управление

Сега управляващите нямат хабер как се управлява държава. Тази оценка даде лидерът на ДПС Ахмед Доган на правителството на ГЕРБ. Той откри предизборната кампания в тутраканското село Цар Самуил. Според него премиерът си е въобразил, че управлението се състои само в рязане на лентички.
"Час по-скоро метлата и управляващите да си заминават, защото държавата върви към потъване. Случайни хора повече не трябва да управляват нито общини, нито държава", продължи той, изтъквайки, че демокрацията е уязвима и че няма здрава имунна защита срещу случайните хора.
Доган каза още, че ДПС има опасения, че може да има опити за фалшифициране на изборните резултати. В тази връзка той призова хората, присъстващи на речта му, да бъдат особено бдителни и единни. Запазете и развивайте заедността. Това е вашият капитал, който ще ви носи много в утрешния ден, посъветва още той.

„Новинар": Вучков: Лицата с над 3 висящи дела ще намалеят наполовина до Нова година

Броят на гражданите с три и повече висящи дела ще бъде намален наполовина до края на годината. Това обеща в предаването "Неделя 150" на "Хоризонт" изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Съставянето на регистър на лицата, които тормозят хората в малките населени места, беше една от мерките, набелязани на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в събота.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини