В Димитровград започва акция в помощ на бедните и гладните

Акция за подпомагане на бедните подхваща фондация от Димитровград

Акция за набиране на запазени дрехи, обувки и хранителни продукци организира димитровградската фондация "Подари усмивка". Даренията ще са за бедни и недохранени деца и младежи от 0 до 18 години. Начинанието ще е в рамките на два дни 16 и 17 октомври /неделя и понеделник/, а събраното може да се носи в офиса на фондацията в Димитровград в сградата на бившия Дет Маг, офис 3 на първия етаж.

Организаторите посвещават кампанията на Международния ден за изкореняване на бедността -17 октомври. От фондацията умоляват димитровградчани, които са решили да помогнат, да носят само здрави дрехи и обувки и годни храни.

"Не желаем да изхвърляте боклука си при нас, бедните деца не са втора употреба", категорични са от "Подари усмивка". И призовават да се даряват дрехи и обувки, които всеки би сложил на своето дете, а не скъсани и негодни за употреба.

След края на акцията събраното ще бъде разпределено по възрасти, а хранителните продукци ще бъдат дадени на нуждаещи се семейства от димитровградско. Ако има желаещи да помогнат при сортирането и раздаването на дрехите, обувките и храните те ще бъдат добре дошли, казаха още организаторите на кампанията.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини