20 души са задържани при масираната акция на полицията в Хасково

20 души са задържани при масираната акция на полицията в Хасковска област за притежание на наркотици, като противодействие на битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред, издирвани лица и престъпления и по сигнали, касаещи изборните права на гражданите.

Проверени са 1952 лица и 1412 МПС. Издирени са 11 лица и са задържани 20. Проверени са 18 пункта за черни и цветни метали, 18 автоморги, 20 заложни къщи и 33 питейни заведения. Извършени са проверки на 176 търговски обекта Съставени са по Закона за движението по пътищата са 180 акта и 131 фиша.

По линия на държане и разпространение на дрога са установени петима мъже, държащи в домовете си и в себе си наркотици. Трима от тях са в Хасково. В  двама 17-годишни и мъж на 43г. са намерени 15 грама марихуана и пликчета с кристали за пушене. В Симеоновград е бил задържан младеж на 22г. с метаамфетамин, а в Свиленград – 20-годишен, в чийто дом са намерени 12,2 грама марихуана и 2 машинки за мелене.

Задържани са лица, заподозрени и в кражби.

В управлението на полицията в Хасково са били доведени 17-годишно момче за кражба на колело, задигнато буквално под носа на собственика му, докато той четял на открито, а велосипедът бил оставен до пейката, на която седял.

29-годишен мъж е заловен за кражба на метален съд от вила във вилна зона „Куба“.

В управлението в Свиленград е бил доведен 86-годишен мъж, който задигнал покъщина, дърва за огрев и 5 бидона от дом в.Щит.

Серията от задържани продължава и в Димитровград. Там са заловени двама познайници на полицията, разбили метален фургон в двор на детска градина, откъдето откраднали ъглошлайф и перфоратор. Единият от двамата на 50г. е уличен в две кражби от кафе автомати в града, откъдето липсвали суми над 200 лева. По всички случаи инкриминираните вещи са върнати с протоколи.

В Ивайловград по време на акцията са заловили в с.Железино каруца, превозваща дървесина. 30-годишният й водач признал, че натоварил 16-те дървета с дължина до 1,5 метра в с.Гугутка. Те били без поставена горска марка. В хасковските села Сърница и Голям извор полицаите от участъка също са иззели  кубик дървесина, открити в частни домове без марка и позволително за ползване.

Полицаи от Димитровград са иззели на 17-и в 3,30 часа 428 артикула с лого и надпис на запазени марки. Текстилните изделия са иззети от 23-годишна от Нова Загора, продаваща ги на неделния пазар в града. В къща в областния град също са открити дрехи на марки без разрешение на правопритежателя. 48-годишната собственичка на 16 спортни артикула ги е предала на разследващите.

В  Хасково и Димитровград, териториалните полицаи са намерели в домове общо 5,3 кг. нарязан тютюн без бандерол. Колегите им от управлението в Свиленград пък са иззели от търговски обект 240 къса цигари, намиращи се под щанда на бакалията, а от спрени за проверка автомобили 2380 къса. Колегите им от  Харманли са открили в домове - 1100 къса безакцизни папироси.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дж
    Джем
    52 -1
    10:45, 20 мар 2023
    Ще поставя списък пред входа на Община Хасково с регистрационните номера на автомобилите, чиито водачи всекидневно шофират след употреба на метамфетамин
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини