Таксиджийте в Димитровград се разбраха, от сряда возят на 1,50

Ценова война на таксиметровите фирми разбуни Димитровград

Да потушат конфликтите по между си са се разбрали представители на трите таксиметрови фирми в Димитровград, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Вероятно от тази сряда "Класик такси", "Евро такси" и "Галант такси" ще возят на една и съща цена в рамките на града и засега тя е 1,50 лв. Към момента най-голямата фирма "Класик такси" кара на 0,80 лв. в рамките на града, другите две возят на левче.


Разликите в цените започнаха преди месец когато единият превозвач в Димитровград намали курса в рамките на града на 1,20 лв. Не след дълго това сториха и другите две фирми. После курса бе повишен на 1,50 лв., а някои продължиха да карат и на 2.00 лв.

От Евро такси сега возят на левче в рамките на града

Пред наш репортер управителят на "Евро такси" Димо Райков заяви, че има разбирателство между превозвачите след проведените две срещи в края на изминалата седмица. Райков припомни, че проблема дошъл от желанието на една от фирмите веднага да се премахнат т.нар.безплатни телефони за клиентите, които всъщност се поемат от фирмите и месечно им излизат доста солено. Останалите са се съгласили, но с условието това да стане на малко по-късен етап.

Промоцията на Класик такси е 0,80 лв. в рамките на града

Че ще уеднаквят цените потвърдиха и от управата на "Галант такси", чийто представител Кирил Кирков бе категоричен, че всичко е тръгнало от личностен конфликт, но вече няма проблеми и е постигната договорка между трите фирми. На това мнение са и от най-старата таксиметрова фирма в Димитровград "Класик такси", където освен познатия стационарен номер въвеждат и по три мобилни за всеки един от мобилните оператори. Същото правят и другите таксиметрови превозвачи в Димитровград. Така всеки клиент, имащ безплатни минути ще може да използва номера, който му е нужен, обясниха те.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини