Пребиха кандидат-кмет в дома му

Кандидат на ДСБ за кмет на община е бил бит в дома му. По-фрапиращото е, че думата е за жена. За това съобщиха на пресконференция от ръководството на тъмносините. Името на общината не беше уточнено поради изричната молба на пострадалата, която се страхува за живота и здравето си. От централата обаче засега отказаха повече подробности.

"Хората от ДСБ там правят избори от 10 години и казват: "Ние нямаме спомен за подобен случай". Тоест, преминати са всякакви граници. Случаи на насилие има и в Троянския Балкан", каза Веселин Методиев, зам.-председател на ДСБ.

"Никога дотам не е стигал страхът, както при тези избори", коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

От тъмносинята централа алармираха за случаи на насилие, заплахи и натиск върху кандидати за местната власт, както от Синята коалиция, така и върху други опоненти на ГЕРБ. Само през уикенда в централата на ДСБ били постъпили 7 сигнала за подобни нарушения, уточни председателят на предизборния щаб на партията. За случаите е информирана Европейската народна партия.

Най-много случаи на агресия имало в Пиринския край, и по-конкретно в община Разлог. Сигнали идвали и от общини в Троянския балкан, вината на всички тези хора е, че са кандидати за изборна длъжност в България, коментира Веселин Методиев. Иван Костов допълни, че хората дори се страхували да произнесат имената на местните олигарси.

Сред другите случаи на натиск бил този с Бойко Падарски от Троян. Той е бил заплашван от кмета на града през май, след като градоначалникът разбрал за намерението му да се кандидатира. Падарски бил уволнен, но след като станало ясно, че няма основание за освобождаването му е възстановен на работа, но на по-ниска длъжност.

Димитър Димитров от Ловеч пък спечелил конкурс за шеф на местната здравна каса, но бил снет от длъжност след като се разбрало, че е кандидат за кмет на ДСБ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини