Най-странните неща, които можем да видим в Google Earth

Светът е пълен с чудаци и едва ли някой има нужда от доказателства, за да повярва в това твърдение. Трябва само да излезем и да се разходим по улиците на своя град, за да се уверим колко различни един от друг са хората и до какви невероятни или нелепи идеи достигат понякога.

Гледан отгоре, обаче, светът на хората е още по-странен. Повечето от нас не могат да си позволят въздушна разходка с балон, но всеки има достъп до услугата Google Earth, която ни позволява да се реем на Земята и, макар и не съвсем наистина, да посещаваме местата, за които си мечтаем да видим. Вижте някои от най-странните неща, които можете да видите през програмата на Google, запечатани от сайта BusinessInsider.com.

1. Гигантски розов заек лежи по гръб на тревата близо до сграда в Италия. Погледнете размера на къщата и сами си представете какви са размерите на това изключително странно съоръжение.

2. Не на всеки паркинг можем да видим кацнал изтребител. Изключение, обаче, прави заснетият по-долу паркинг в Париж, където, в сянката на сградата, виждаме не друго, а паркиран самолет.

 

3. Тази снимка или е направена в драматичен момент или този обърнат на една страна кораб в Басра, Ирак, просто е оставен да лежи така във водата.

 

4. Това, което прилича на стар пергамент, всъщност, е пустинята в Аризона, а „рисунките” по него са стари самолети, излезли от употреба, и паркирани на това изоставено място в южния американски щат.

5. Вече знаем кой браузър използват извънземните. На това поле в щата Орегон, зелените ни приятели от Космоса са очертали в житата логото на Firefox. Другото обяснение е, че браузърът на Mozilla явно е доста популярен сред фермерите.

6. Докато за логото на Firefox може да се поспори, това творение, заснето над Египет, не е дело на извънземни, а на местни артисти.

7. Това изображение е породило хиляди спорове в онлайн пространството. Много хора смятат, че сателитът на Google е уловил в полет бойна ракета преминаваща над територията на щата Юта.

8. Архитектите на този комплекс в Сан Диего със сигурност нямат поглед върху нещата. Случайно или не, формата, която тези четири сгради образуват, няма как да не ни напомни за не особено жизнерадостни неща.

9. Да се върнем отново на извънземните. Разбрахме, че обичат да влизат в Интернет през Firefox, но тази нива в Аризона разкрива много повече неща за тях, като, например, че си падат по Опра Уинфри. Приятелите ни от Космоса със сигурност са интересни личности.

 

10. Жителите на щата Ню Мексико не си падат по здравословната храна. Доказателство за това е огромното изображение на Полковник Сандърс – основателя на веригата ресторанти KFC.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини