Докараха полево осветление в три секции

Така се поставяха лампи в коридорите

Подвижни лампи бяха докарани в училище Георги Сава Раковски след като се оказа че в коридора на първия етаж няма ток. В трите секции на етажа лампите светеха, но наблъсканите като сардели в коридора гласоподаватели стояха във все по-увеличаващ се сумрак.

Според ръководството на школото, аварията е възникнала в първата половина на деня. Бил повикан техник от общината, както и хора от EVN. От енергоразпределителя констатирали, че проблема не е в ел таблото нито в кабелите. Техниците пък предположили че са изгорели клемите на неоновите лампи и препоръчали смяна. Интересното е че от общината не пристигнал майстор който да смени лампите. „Аз ли да ги сменям“ с недоумение въртеше тесла в ръцете директорката Димитрия Стайкова. Теслата влезе все пак в употреба. С нея бяха заковани пирони на които бяха окачени походни лампи. Застъпници влязоха в ролята на стълби/виж снимката/ и на майстори. Други лампи бяха закрепени на вратите.

Директорката сподели, че не вижда смисъл да вика майстори, понеже така или иначе не могат да се сменят лампи над главите на претъпкалите коридора хора. Било подходящо по-рано през деня преди стълпотворението. Към 17 часа проблема бе вече разрешен и гласуването продължава.

Г.Христов

Коридорът се стъмняваше бързо
Накрая лампите грейнаха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини