Ученици в димитровградската полиция, разучават наркотиците

Седмокласници от ОУ "Алеко Константинов" стъпиха за пръв път в РУП-Димитровград

За вредата от наркотиците слушаха лекция в полицията днес 22-ма седмокласници от ОУ"Алеко Константинов" в Димитровград. Мероприятието бе в рамките на деня на отворените врати на тукашното районно полицейско управление, на 8 ноември МВР има професионален празник. Образователната беседа води инспекторът в Детска педагогическа стая Татяна Павлова.

За журналистите обаче, вратите на РУП-Димитровград бяха затворени, наложи се децата да споделят впечатленията си от лекцията навън. Учениците бяха категорични, че досега не са се сблъсквали с наркотични вещества на улицата, познати са им само от Интернет.

Децата разказаха, че са информирани за вредата от дрогата, както и факта, че употребата й може да доведе дори до смърт. Оказа се, че професията на полицая вече не е сред желаните от момчетата за бъдеща реализация. "Свързано е с много риск, затова", разказа един от посетилите полицията днес Кристиян Костов.

Децата вече не се блазнят да стават полицаи заради рисковете в професията

По линия на работата на полицията в училищата, темата за вредата от наркотиците се засяга за пръв път в края на 6-ти и началото на 7 -клас, коментира педагогическият съветник в ОУ "Алеко Константинов" Димитър Димитров. Според него, нормално е седмокласниците да не са се сблъсквали с наркотични вещества на улицата и да ги познават само от компютъра. Предстоят още лекции за учениците по темата за видовете наркотици, категоричен бе Димитров.

Групата от Алеко, посетила днес местното полицейско управление
Децата твърдят, че познават наркотиците само от Интернет
Педагогическият съветник н училището Димитър Димитров

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини