С шопско хоро откриха официално Природния център в Езиковата

Шопското хоро на Ваня и Георги от 12 клас

С шопско хоро, изпълнено от дванайстокласниците Ваня и Георги днес в димитровградската Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" бе официално открит Центърът за природни науки. Лентата на изградените за по-малко от година три модерно оборудвани кабинети по физика, химия и биология прерязаха кметът Иво Димов, председателят на ОбС Стефан Димитров, представител от фондация "Америка за България" и директорът Красимир Кръстев.

Да се гордеят с придобивката и да я ползват със здраве пожела на учители и ученици кметът Иво Димов. Шефът на местния парламент Стефан Димитров бе категоричен, че днес е празник за училището, защото фондация "Америка за България" е стъпила тук.

Поздравителен адрес бе поднесен и от депутата Катя Чалъкова, а Христина Боева от Образователния инспекторат пожела много творческо вдъхновение на учениците и успехи в изучаването на природните науки.

 

Че центърът за природни науки може да се ползва от всички училища в общината, обяви и днес директорът Красимир Кръстев

Ентусиазмът и желанието за работа на екипа на Езиковата гимназия е бил водещ при одобрението на проекта, сподели пред гостите Иванка Цанкова- програмен директор на фондацията. Красимир Кръстев припомни, че модерните кабинети могат да се ползват и от всички училища на територията на общината.

 

Официалното откриване на кабинетите

След официалното прерязване на лентата гостите - управници, директори на училища ог общината, преподаватели и граждани разгледаха кабинетите, обзаведени с последна дума на техниката в образователния процес.

 

Гостите разгледаха Центърът по природни науки и условията при които ще учат децата

Както вече писахме, фондация "Америка за България" осигури 137 000 лв. за направата на Природния център в димитровградската езикова гимназия. Цялата разработка струва 178 500 лв., част от сумата - 41 500 лв. е местно финансиране между Общината,"Неохим" и училищното настоятелство.

Кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров пробваха чиновете в кабинета по биология
Програмният директор на "Америка за България" Иванка Цанкова

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини