Край с рейсовете, пускат влака до Първомай след 16:00 часа днес

След 16:00 часа днес ще бъде пусната новата ЖП отсечка между Димитровград и Първомай, казаха за Dimitrovgrad.bgvesti.net от ЖП гара-Димитровград. В сутрешните часове движението между двата града все още ще се извършва с автобуси както досега.

Както вече стана ясно, до 9 ноември се забави старта на новата ЖП линия между Димитровград и Първомай. Срокът бе удължаван на два пъти заради недовършените ремонтни дейности по трасето.

Още в началото на лятото от БДЖ увериха, че високоскоростната отсечка ще бъде отворена до 30 септември. До началото на ноември се запазихa действащите разписанията, промемени бяха само няколко маршрути на международни, бързи и пътнически влакове между Пловдив и Димитровград.

Междувременно стана ясно, че 30 влака от и за тукашната жп гара ще останат блокирани заради националната стачка в БДЖ на 24 ноември. В понеделник двата железничарски синдиката към КНСБ и „Подкрепа“ обявиха, че започват ефективни безрочни стачни действия във времето от 8 до 16 ч. Стачката ще продължи, докато не бъде подписано ново споразумение с ръководството на БДЖ. Припомняме, че протестът на работниците в железниците е заради плановете за съкращаване на 2000 служители.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини