Черноконево доживя асфалт преди първия сняг

Асфалтирането на разкопаните улици в Черноконево

Днес приключи работата по асфалтирането на уличната настилка в димитровградският квартал "Черноконево", коя се извършваше от софийската фирма "Станилов", показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. За финала на строителните дейности потвърди и кметският наместник на квартала Коста Тодоров. По думите му, всички нуждаещи се ремонт улици са включени в списъка, точнината бройка обаче Тодоров не успя да назове.

Част от отсечките в Черноконево са асфалтирани изцяло, останала частично, само на местата където е разкопавано. Кварталът ще посрещне тази зима в по-прилично състояние, отколкото преди година, коментираха черноконевци. Реконструкцията в квартала започна на 10 октомври, според предварителните планове тя продължава 35 дни. Очаква се строителния обект утре да получи акт 15, част от процедурата за въвеждане в експлоатация.

Припомняме, че на 6 юли тази година община Димитровград подписа споразумение с МРРБ за сумата от 300 000 евро, с която да се подсигури нова настилка на разкопания димитровградски квартал. Тогава от Регионалното ведомство обявиха, че средствата са съгласувани с Европейската инвестиционна банка. Ангажимент на тукашната администрация в споразумението е да се погрижи за поставянето на бордюри.

Работници от фирма "Станилов" приключваха работа по ремонтите днес

В края на август Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за фирма-изпълнител на строителните дейности по асфалтирането на улиците в кв.Черноконево. Срокът за приемане на офертите изтече на 20 септември. Поръчката касаеше онези улици в квартала, където бе положена нова канализация. Те останаха без възстановена настилка заради липса на достатъчно средства след края на ремонта.

Част от улиците в Черноконево са с повече положен асфалт, други са по-скромно ремонтирани

Със решение в края на септември Агенцията за обществени поръчки беше прекратила процедурата за възлагане на обществената поръчка за   възстановяване на уличните настилки в кв. "Черноконево" в участъците с новоизградена битово-фекална и дъждовна канализация. Тогава като мотив от Агенцията изтъкнаха наличието на само един участник, който е подал ценова оферта в размер на 497 238 евро, без ДДС. Според Агенцията, тази сума надвишава отделените пари, който са в размер на 300 000 евро, без ДДС. По -късно стана ясно, че спечелилата фирма е именно "Станилов" ООД.

"Поне няма да газим в толкова кал, като миналата година", обеснява Ради от Черноконево
Табелката, разясняваща ремонтните дейности в квартала в последните 35 дни

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини