6 °C

Черноконево доживя асфалт преди първия сняг

Асфалтирането на разкопаните улици в Черноконево

Днес приключи работата по асфалтирането на уличната настилка в димитровградският квартал "Черноконево", коя се извършваше от софийската фирма "Станилов", показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. За финала на строителните дейности потвърди и кметският наместник на квартала Коста Тодоров. По думите му, всички нуждаещи се ремонт улици са включени в списъка, точнината бройка обаче Тодоров не успя да назове.

Част от отсечките в Черноконево са асфалтирани изцяло, останала частично, само на местата където е разкопавано. Кварталът ще посрещне тази зима в по-прилично състояние, отколкото преди година, коментираха черноконевци. Реконструкцията в квартала започна на 10 октомври, според предварителните планове тя продължава 35 дни. Очаква се строителния обект утре да получи акт 15, част от процедурата за въвеждане в експлоатация.

Припомняме, че на 6 юли тази година община Димитровград подписа споразумение с МРРБ за сумата от 300 000 евро, с която да се подсигури нова настилка на разкопания димитровградски квартал. Тогава от Регионалното ведомство обявиха, че средствата са съгласувани с Европейската инвестиционна банка. Ангажимент на тукашната администрация в споразумението е да се погрижи за поставянето на бордюри.

Работници от фирма "Станилов" приключваха работа по ремонтите днес

В края на август Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за фирма-изпълнител на строителните дейности по асфалтирането на улиците в кв.Черноконево. Срокът за приемане на офертите изтече на 20 септември. Поръчката касаеше онези улици в квартала, където бе положена нова канализация. Те останаха без възстановена настилка заради липса на достатъчно средства след края на ремонта.

Част от улиците в Черноконево са с повече положен асфалт, други са по-скромно ремонтирани

Със решение в края на септември Агенцията за обществени поръчки беше прекратила процедурата за възлагане на обществената поръчка за   възстановяване на уличните настилки в кв. "Черноконево" в участъците с новоизградена битово-фекална и дъждовна канализация. Тогава като мотив от Агенцията изтъкнаха наличието на само един участник, който е подал ценова оферта в размер на 497 238 евро, без ДДС. Според Агенцията, тази сума надвишава отделените пари, който са в размер на 300 000 евро, без ДДС. По -късно стана ясно, че спечелилата фирма е именно "Станилов" ООД.

"Поне няма да газим в толкова кал, като миналата година", обеснява Ради от Черноконево
Табелката, разясняваща ремонтните дейности в квартала в последните 35 дни

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини