Хартиени сърца привличат ценители на колажите в димитровградска галерия

Хартиените сърца на Надежда Стойнева се радваха на голям интерес, авторката е нарекла картината "Четиримата, които обичам"

Творения от хартия - колажи, релефи, пластики, обекти представиха снощи в димитровградската галерия "Петко Чурчулиев" 10 творци от различни жанрове.

"Експерименти от хартия" бяха нарекли изложбата авторите от града, представи я пред публика галеристката Надежда Стойнева.

Тя определи изложбата като богата, защото освен разнообразие от стилове, събира на едно място млади и по-улегнали художници, чийто корен е от Димитровград.

25 творби на Георги Стойнев, Йордан Йорданов, Дан Тенев, Ваня Бонева, Люба Христова, Емилия Стоева и др. видя димитровградската публика, както и разнообразните начини на представяне на хартията. Мечти и реалност се вплитат и така се откроява въображението на художниците, убедена бе Надежда Стойнева.

Самата тя участва в изложбата с колажи от хартия, сред които се откроиха хартиени сърца, харесали се на публиката заради играта на цветовете и смесването на стиловете. С макет на земното кълбо, облепен с весникарски публикации се представи Георги Стойнев, кръстил инсталацията си "По света и повече у нас".

Колажът на Георги Стойнев, изобразяващ земното кълбо и новините от България

Известният авангардист, родом от Димитровград Дан Тенев показа своите "Числови редици", които остен на хартия, посетителите можеха да видят и прожектирани на видео в изложбената зала.

Авангардистът Дан Тенев разглежда творба на свои колега в изложбата

Изложбата откри галеристката Надежда Стойнева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини