След ремонта: В Черноконево поправят улица с лош асфалт

Част от положения асфалт по ул."Райко Даскалов" в Черноконево е с недостатъчна дебелина и лошо качество, твърдят от Общината

Част от положения асфалт по улица "Райко Даскалов" между улиците "Вихрен" и Осми март"в димитровградския квартал Черноконево е с лошо качество и недостатъчна дебелина, обяви днес зам.кметът на общината Красимир Минев. Пред журналисти той уточни, че фирмата -изпълнител на ремонтните дейности по асфалтирането на канализираните улици се е ангажирала в срок от 5 дни да оправи грешката.

Припомняме, че тази седмица приключи полагането на нова настилка по отсечките в димитровградския квартал, където миналата година бе изградена канализация по проект на ИСПА. За нова настилка пари не бяха предвидени и улиците в квартала останаха недовършени. Ремонтите с отпуснатите от МРРБ 300 000 евро през това лято извърши през октомври фирма "Станилов" ООД.

Красимир Минев увери, че до 5 дни ще бъде поправена улицата в слош асфалт в Черноконево

Приемателна комисия от специалисти бе на обекта в квартала в средата на тази седмица, за да констатира как е извършен ремонта, каза Минев. Подписан бе акт 15. След повторен оглед на специалистите се надяваме да отпадне ограничителното условие и да се приеме акт 16, който въвежда в експоатация строителния обект, допълни зам.кметът. Той припомни, че с парите от Регионалното министерство за 35 дни са асфалтирани 23 500 кв.метра улици в кв.Черноконево.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини