Резнаха и лентата на новата спортна площадка в Димитровград

Кметът Иво Димов пробва изкуствения терен на новата спортна площадка, той размени няколко топки с председателя на ОбС Стефан Димитров

Новата спортна площадка, изградена по програмата "Бъди шампион" с финансована подкрепа на Българския футболен съюз бе официално открита днес. Тя се намира в ляво от стадион "Раковски" в кв.Славянски. Лентата на новата придобивка прерязаха кметът Иво Димов и представителят на спортното министерство за Хасковска и Кърджалийска област Силвия Тенчева. Менчето с вода лична председателят на ОбС Стефан Димитров.

"Пристрастен съм към футбола и в същото време развълнуван", каза кметът Димов и припомни как се е стигнало до изграждането на площадката. Той благодари на бившия кмет Стефан Димитров за инициативност му и подкрепата, както и на предишния ОбС, приели решението. "Това е първото подобно спортно съоръжение в България по тази програма, общо 19 общини получиха финансиране от БФС, припомни Димов.

Председателят на ОбС Стефан Димитров  е убеден, че в района на новата площадка може да бъдат изградени нови за други видове спорт, както и съблекалня за желаещите да спортуват.

Силвия Тенчева, която представлява министерството на спорта в хасковско и кърджалийско подчерта, че Иво Димов и Стефан Димитров са страхотен тандем, независимо от длъжностите, които заемат. "Вие сте еталон за успех във всяко едно отношение", категорична бе Тенчева и пожела успехи на желаещите да спортуват на новото съоръжение.

Площадката ще може да се ползва от всеки, който желае с предварително записване, казаха от общината
Иво Димов показва изкуствената настилка на площадката

Съоръжението бе изградено по проект със средства на Община Димитровград и Български футболен съюз. Финансирането е 30 000 лв. от БФС и 36 500 от бюджета на общината. Игрището с изкуствена трева представлява пълнеж от силициев пясък и гранули, то е е с размери 30/60 метра и е опасано с висока ограда. 

Т.Милева 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини