Вазовци качиха Шекспир на мултимедия заради открит урок

Момент от открития урок на десетокласниците в ПМГ

Книжното знание не е самодостатъчно във времето на технологиите и в съвременния век на информация- с тази идея 10 г клас от ПМГ „Иван Вазов” предложиха различен подход към творчеството на драматурга Шекспир, разказа преподавателят по литература Катя Атанасова. За открития урок на тема: „Шекспир във виртуалния и в книжния свят” те изработиха мултимедийни продукти, свързани с великите трагедии, живота и героите на английския класик.

Демонстрирайки знания и умения по информационни технологии, те комбинираха и прочетеното в трудове на известни шекспироведи. Изкушението да четеш сонетите на английски език ги отведе до сполучливи преводи на 80- ти и 130- ти сонети. Потопили се в духа на елизабетинска Англия и английския ренесансов театър и чрез изображения и чрез слово, те коментираха Шекспировите драми от необикновена позиция.

Презентациите бяха показани на интерактивната дъска, а сонетите имаха своя артистичен прочит. Градската библиотека „Пеньо Пенев” предостави най- ценните си издания на Шекспир, някои от които с библиографска стойност. И за да се позабавляват, десетокласниците бяха открили и съвременни карикатури, гротески на автора и най- популярните му герои. Урокът беше осъществен от преподавателите по информационни технологии, английски език и литература Др. Стоянова, Д. Ненчева и К. Атанасова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини