Съветниците от Да за Димитровград дариха Центъра от семеен тип

Съветниците от групата на "Да за Димитровград" начело с председателят на ОбС Стефан Димитров направиха дарение в центъра за настаняване от семеен тип тази сутрин

Дрехи, обувки и най-нужните санитарни принадлежности, както и бельо дариха съветниците от сесийната група на "Да за Димитровград" на Центъра за настаняване от семеен тип, който бе открит в града преди седмица. Акцията по събиране и закупуване на дарението общинарите осъществили вчера в деня на Свети Стилян Детезащитник.

Петте малчугани, които в момента обитават социалното заведение бяха зарадвани и с играчки и много шоколадови лакомства.

От името на Центъра и децата за дарените дрехи, принадлежности и храни благодари управителят Ивелина Никифорова. Тя изрази надежда, че в навечерието на Рождество Христово димитровградчани ще се сетят за децата, лишени от родителска грижа и ще помогнат с каквото могат.

Председателят на Общинския съвет Стефан Димитров бе убеден, че с наближаването на Коледа ще има хора, които са готови да приютят за празниците някое от децата, обитаващи Центъра за семеен тип. Че трябва да се работи в посока реализирането на подобни социални проекти, бе категоричен шефът на ОбС.

Той припомни, че в скоро време в Димитровград ще стартира програма за обучение на приемни родители. Тя ще се реализира по линия на ОП "Развитие на човешките ресурси" и ще помага на хора, жерлаещи да отгледат дете от дом в приемно семейство. Стефан Димитров сподели и идеята в Димитровград да бъде изграден втори Център от семеен тип, който да приюти деца без родители от общината в среда, близка до семейната.

Малчуганите от Центъра бяха зарадвани и с плюшени играчки
От името на Центъра за настаняване от семеен тип за дарението благодари директорът Ивелина Никифорова /в дясно/

Тоалетни принадлежности - сапуни, четки и пасти за зъби донесоха общинарите на децата в Центъра

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини