Баби редят карета на пазара, младите се кипрят с палта

Манекените на FH1 показаха зимната мода на фирмите, работещи на Неделен пазар

Модни зелени, жълти и оранжеви блузи, шапки и шалове, палта в актуални зимни тенденции показаха манекените на модна агенция FH1 на организираното днес преди обяд ревю пред спортна зала "Младост" в Димитровград. То бе част от традиционните изяви на Общинско предприятие "Пазари и тържища".

Любители на дефилетата и много димитровградчани, както и гости на пазара се събраха да гледат ревюто Шест фирми производителки и вносителки на облекла на пазара показаха тоалети и аксесоари.

На специално изложение-базар жени от 12 читалища и клубове от третата възраст в общината представиха плетени на една кука карета, блузи, терлици, който всеки желаещ можеше да закупи.

Че е отминало времето на ръчните плетива, обобщиха жените от клубовете от третата възраст. За повечето от тях изработката на чифт терлици не отнема повече от два часа. За младите обаче, ръчната плетка е трудна работа, коментира Деля Петкова от читалището в село Вълбица. На нея и е била нужна седмица, за да изплете на едка кука гоблен с лика на Св.Богородица. Във вид на картина с рамка възрастната жена предлагаше днес изработеното от нея ръчно изкуство.

Модни шапки показаха момичетата на Георги Георгиев

Бялото и черното е добра комбинация за зимните месеци, убедени са естетите
Деля Петкова от Върбица изработила за седмица гоблена с лика на Богородица
Жени от 12 читалища в общината представиха ръчни плетива
Читалището в Крепост показа везани каренца
1,50 лв. струваха терлиците на базара, по левче се харчат те за децата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини