ОДЗ Слънце се сдоби със знаме, тържество беляза празника

Стихчета и песни съпроводиха тържественото приемане на знамето на ОДЗ Слънце днес

Тържествено посрещнаха днес новото си знаме деца, учители и възпитатели в димитровградското ОДЗ "Слънце". Зеленият флаг със символичното слънце върху него е идея на ръководството от две години, но чак сега намира реализация, каза директорът на градината Веска Гочева. Тя искрено благодари на всички, помогнали за осъществяване на инициативата.

Сред гостите на тържеството бе и кметът Иво Димов, който пожела на малчуганите щастливо детство и все повече успехи в обучението и игрите в градината. Че е щастлива да бъде сред децата развълнувано сподели и бившият директор на градината Мата Арнаудова, която дълги години бе начело на детското заведение.

Проявата уважиха още гл.експерт в дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Мина Стоянова, както и общинските съветници Тодор Тодоров и Диян Георгиев, представители на родителското настоятелство. Поздравителен адрес към колектива на детското заведение по повод празника изпрати и председателят на ОбС Стефан Димитров.

Специално тържество бяха подготвили децата в ОДЗ "Слънце", то включваше внасяне на националния флаг, знамето на Димитровград и това на градината. Имаше и много песни, танци и стихчета. Денят 29 ноември не е избран случайно, казаха от ръководството на градината. На тази дата през 1990 година е открита новата сграда на ОДЗ "Слънче" в Димитровград.

Кметът Иво Димов пожела на децата щастливо детство и успехи

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини