Асфалтираха новата автогара, ще е готова до март

Новата автогара ще бъде готова края на февруари, началото на март 2012 година

Асфалт в района на новата автогара бе положен в края на измината седмица, изграждането на обекта върви с пълна сила, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net единият от управителите на "Порт транс Чавдаров"ООД Диан Чавдаров. Фирмата спечели 35-годишна концесия за довършване и експлоатация на обекта през пролетта. На официална церемония на 21 март бившият кмет Стефан Димитров връчи ключовете и документацията на обекта на концесионера.

"Имаме още доста работа, поставяне на плочките, оформяне на пространството пред автогарата, довършване на пътя, каза Диан Георгиев. По думите му, обектът ще започне работа най-рано в края на февруари и началото на март 2012 година, каквито бяха и предвалителните планове. Така Георгиев обори слуховете, че до края на декември новата автогара вече ще функционира. Според шефът на "Порт транс Чавдаров"ООД, нужно е и време за подготовката и издаването на акт за ползване.

Предварителните планове включваха довършване на фасадата на сградата, изграждане на магазини и весникарски бутки, стоянки за автобусите, както и довеждащ път, работата по който тече в момента.

Част от автогарата е асфалтирана, в момента се довършва довеждащия път до нея

250 000 лв. бе първоначалната инвестиция на фирмата, 18 000 лв. без ДДС е годишната концесионна вноска, която ще плаща дружеството. Още през март стана ясно, че обектът ще бъде довършен за 11 месеца.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини