Възпитаници на Алеко грабнаха престижни награди в математически турнир

Даниел Емилов от 3 б клас по време на връчването на отличията от състезанието в Кърджали

Четирима възпитаници на ОУ"Алеко Константинов" се представиха отлично на Областния математически турнир в Кърджали, похвалиха се от ръководството на училището. Общо 19 деца от 3-ти до 7-ми клас от димитровградското школо са участвали в надпреварата, като са мерили математически умения с 947 ученици от Хасковска, Старозагорска и Кърджалийска област.

Първо място е завоювал Даниел Евтимов от 3 б клас, от същия клас втори се е класирал Петър Тодоров. Класен ръководител на децата е Мария Тенчева, а СИП по математика им води Цветана Тодорова.

При седмокласниците Алековци са спечелили още едно първо място, то е за Виктор Младенов, чийто класен и ръководител на СИП математика е Радка Сенкова. Престижното трето място завоюва четвъртокласничката Валентина Стефанова, чийто класен ръководител е Стоянка Маркова, а с обучението по математика в СИП се е ангажирала Марияна Йорданова.

 Медалите и наградите на победителите в турнира в Кърждали връчи заместник -кметът на общината Кехайова, както и представители на регионалния инспекторат и на училищата -домакини на математическата проява.

Виктор Младенов спечели първо място при седмокласниците на турнира в Кърджали

Областният математически турнир в Кърджали се провежда за 11-та поредна година. Той се организира от Регионалния инспекторат в града, секцията на математиците в Кърждали и Пловдивския университет "Паисии Хиленсарски".  Задачите за състезанието са били подготвени от екип, ръководен от проф. Сава Гроздев от БАН. Начело на журито в турнира бе доц. Манев- зам. декан на математическия факултет на Пловдивския университет.

Победителите в математическия турнир, заедно с директора на училището Дорина Желязкова

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини