В Неохим готови да наемат безработни по две програми

В качеството си на работодател димитровградският завод "Неохим" смята да кандидаства по два проекта по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", кометираха днес от пресслужбата на дружеството. "Ново начало- от образование към заетост" и "Нов избор -развитие и реализация" са двете схеми, като едната от тях осигурява стаж на младежи до 29-годишна възраст с образование, но без трудов опит. Идеята е да се повиши тяхната конкуренция на пазара на труда и да се осъществи по-лесен преход от образованието на младите хора към заетостта.

В завод "Неохим" за втори път кандидатстват по тази схема, като в първия транш бяха наети 26 стажанти, 14 от тях останаха на работа в торовия завод след успешното си представяне.

По втората схема под надслов "Развитие" ще се извърши обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда в Димитровград. Приоритет в тази програма ще бъде включването на продължително безработни лица, както и слабо конкурентни такива, а също и хора от целевите групи. В димитровградския завод се надяват да помогнат на хората без препитание да не загубят трудовите си навици, а да придобият нови знания и умения, допълват от пресслужбата.

Кристина Иванова, експерт "Проекти и програми" в Неохим бе стажант по една от програмите и след успешно представяне започна работа в завода

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини